INCREDIBIL!!! Au defrișat ”din greșeală” o pădure întreagă!

Au defrișat ”din greșeală” o pădure întreagă!

   Această situație incredibilă s-a întâmplat în Județul Gorj, când deabia după ce au ras o pădure întreagă au realizat că partida în care s-au făcut defrişările nu avea numărul 1238, ci 1420 şi se învecina cu 1238. Practic, muncitorii au greşit tarlaua.

   După ce s-a constat de către Corpul de control al Ministrului Mediului că defrișări ilegale au fost cauza principală a inundațiilor din Județul Gorj acum pădurea mai primește o lovitură – ESTE TĂIATĂ DIN ”GREȘEALĂ”.

   Conform relatărilor din presa locală, www.pandurul.ro defrişările s-au făcut la începutul lui iunie 2013.Șeful de district, Constantin Vrăncuţi fiind considerat principalul responsabil de situaţia respectivă.El nu s-a dus în teren pentru a le arăta muncitorilor ce pot să taie şi ce nu şi să facă o predare/primire a partidei cu pricina.Înainte ca aceştia să doboare arborii la pământ, şeful lor de echipă, Cioboată, a întocmit împreună cu Vrăncuţi şi cu pădurarul Eugen Bululete un proces verbal de predare spre exploatare, precum şi de marcare cu ciocanul silvic pătrat a arborilor care puteau fi tăiaţi legal. Actele s-au făcut însă la Ocolul Silvic Tismana, fără o deplasare în teren, ulterior anchetatorii aflând că şi documentele respective au fost antedatate.

taieri-paduri

Prejudiciu de 130.000 lei

 Șeful de district nu a întocmit actele de constatare la faţa locului cu privire la „greşeala” muncitorilor, el având obligaţia prin fişa postului să depună la sediul Ocolului Silvic documentele de constatare. Mai mult, după ce a aflat că poliţiştii au intrat pe fir şi au deschis o anchetă, bărbatul a încercat să îi convingă pe muncitori să spună dacă sunt întrebaţi altceva decât ceea ce s-a întâmplat în realitate, minciunile urmând să fie recompensate cu sume de bani.

Prejudiciul constatat de anchetatori a fost apreciat la aproape 130.000 de lei, suma fiind plătită de firma pentru care lucrau drujbiştii. Vrăncuţi şi-a făcut însă rost de o adresă de la Ocolul Silvic Tismana şi i-a informat pe anchetatori că el ar fi achitat integral prejudiciul, ceea ce, evident, nu era real. Direcţia Silvică a fost cea care a informat oficial autorităţile despre cine şi cum a achitat prejudiciul constatat de anchetatori.

Toţi cei trei au fost trimişi în judecată, Constantin Vrăncuţi fiind acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual dar şi de încercarea de a-i determina pe martori să îşi schimbe declaraţiile contra unor sume de bani.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare