Dosarul ”Motociclistul” ținut la sertar de Poliția Ilfov

Anchetă jurnalistică în exclusivitate a www.ecopolitic.ro

Exclusivitate : Dosarul ”Motociclistul” ținut la sertar de Poliția Ilfov

Fostul comisar şef Tudorel Dragomirescu(director adjunct Academia de Poliție) implicat(sau nu?)într-un caz de omor din culpă!?

Suspiciuni privind implicarea unor cadre, actuale și foste ale Ministerului de Interne, și nu numai în mușamalizarea dosarului

   În urma unui accident rutier, produs în august 2012 pe DN1 la intersecția spre Corbeanca, au rezultat trei victime, dintre care una decedată, care a lasat in urmă un copil de 4 ani . Din câte știm victima decedată era in vizita la un prieten din copilarie in Snagov și se afla pe motocicleta implicată în accident.

Presupuși implicați în accident :

– Comisarul șef(r) Dragomirescu Tudorel- fost director adjunct al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza(cel învinuit într-un dosar de delapidare a fondurilor Academiei și ahitat la Curtea Supremă), care s-a aflat la volanul autoturismului

– Ionuț Vartic, conducătorul motocicletei

Se pare că accidentul s-a produs între motocicleta, care mergea regulamentar, condusă de Ionuț Vartic și un autoturism, marca Peugeot 407 condus de Dragomirescu Tudorel.
  În mod normal orice accident soldat cu victime, mai ales că este vorba și de o persoană decedată, este cercetat sub aspectul savârșirii unei infracțiuni  de ucidere din culpă.
  La peste doi ani de la producerea teribilului accident tăcere totală din partea poliției, iar presupusul dosar nu este înaintat în instanță nici până la această dată, existând suspiciuni mari cu privire la stadiul și păstrarea ”la sertarul” Poliției Ilfov a acestui dosar.Răspunsurile organelor de poliție sunt contradictorii, acestea fiind foarte ”reținute” în declarații.
Declarații privind existența acestui accident le-am găsit în mediul online, pe forumuri și site-uri ale comunității motocicliștilor.
Declarațiile date de cei care au fost martorii acestui accident, le aveți citate mai jos, pentru a înțelege destul de clar împrejurările în care s-a produs accidentul.

”Accidentul a avut loc in fata la Bilancia intre motorul lui Ionut Vartic ( Rizla 600) si un Peugeot 407 condus de catre un politist. Acest politist avea o alcoolemie de 1.1 in sange ( nu este speculatie stiu clar ) dar din pacate nu pot sa zic de unde stiu deoarece as dori sa protejez un pic identitatea celui care a facut accidentul. Daca familia este deacord o sa revin cu mai multe detalii sa stiti printre ce nemernici mergem prin trafic.
Individul a taiat linia continua si accidentul a fost unul frontal. Ionut a intrat in partea stanga fata a masinii. Nu stiu dinamica exacta dar astazi mai pe seara familia o sa vizioneze inregistrarile video de la Bilancia si voi spune exact dinamica.
Am uitat sa zic, acel nenorocit de politist a negat vehement ca a fost el de vina asta pana cand cei de la rutiera i-au explicat ca totul este filmat abia atunci a recunoscut.”

 

În sera accidentului colegii motociclistului implicat în accident făceau un

Apel ”DONATI SÂNGE!”

  În perioada imediat următoare accidentului comunitatea motocicliștilor este foarte activă pe site-ul www.motociclism.ro , unde găsim foarte multe detalii interesante cu privire la acest accident.
Chiar din seara accidentului, pe acest forum, se fac apeluri, unele disperate, la toți cei care au posibilitatea să se mobilizeze pentru a dona sânge conducătorului motocicletei care este într-o stare gravă, internat la Spitalul Elias din București.
Mai jos vă prezentăm câteva exemple de apeluri pentru a dona sânge celui accidentat,Ionuț Vartic, să vă dați seama cum se mobilizează oamenii când este vorba de a ajuta pe cineva.

v1 v2

 

v5v4
Ne-am întrebat care este problema, de ce există suspiciuni cu privire la acest caz.Răspunsul vine chiar din seara accidentului când apare ca presupus autor al accidentului un polițist/fost polițist.Mai jos aveți un exemplu privind suspiciunile legate de autorul accidentului:

v3

 Coincidență sau nu presupusul autor deține o proprietate aproape de locul accidentului!

   Acum urmează partea interesantă când, intrând în profunzimea acestui grav accident, descoperim că există suspiciuni cu privire la autorul accidentului care se pare că este un anume Dragomirescu Tudorel.
  Coincidență sau nu acesta deține o proprietate de aproximativ 1 ha în imediata apropiere de locul accidentului, mai exact în Corbeanca, strada Laguna Albastră.Pe proprietatea de 1 ha, aflată chiar pe malul lacului, și-a costruit o vilă de lux de aproximativ 600 mp și se pregătește de ridicarea celei de-a doua.

Aveți mai jos poze cu proprietatea :

DSC_0462

DSC_0458 DSC_0457

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0456

Cine este acest Dragomirescu Tudorel?

  În primul rând este comisar șef (r) și descoperim că este chiar fostul director adjunct al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, învinuit într-un dosar de delapidare a fondurilor Academiei, existând mari discuții în presă privind acel dosar, care ulterior a fost achitat.

Mai jos aveți un articol cu privire la acel caz și câte suspiciuni planau și atunci față de acest Dragomirescu.

http://www.realitatea.net/exclusivitate-anchetele-mai-au-concluzii-contradictorii_35723.html#ixzz3FX370nKR
Exclusivitate: Anchetele MAI au concluzii contradictorii
PUBLICAT
Vineri, 12 Ianuarie 2007 14:33
ACTUALIZAT
Vineri, 12 Ianuarie 2007 14:33
SURSA
Realitatea TV
Citeşte totul despre:
Academia de Poliţie, achiziţii, MAI
Corpul de Control al ministrului Vasile Blaga se contrazice de la o lună la alta cu privire la achiziţiile făcute de Academia de Poliţie din Bucureşti, în perioada 2003-2005. Primul raport propunea să fie sancţionaţi 13 angajaţi, în frunte cu rectorul Academiei, şi vorbea despre un prejudiciu de câteva miliarde de lei vechi. Al doilea raport nu mai vorbeşte de niciun prejudiciu, iar numărul celor verificaţi scade de la 13 la 5.

Al doilea raport al Corpului de Control al MAI a ajuns la Parchetul Curţii de Apel şi cuprinde doar cinci nume: comisar şef Tudorel Dragomirescu, fost director general adjunct, comisar Mugur Călmuş, fost şef al biroului de achiziţii, subcomisar Petru Popuţ, şeful biroului de gospodărire, subinspector Oana Buzdugan şi agent principal Valer Cârstea, ambii de la biroul de achiziţii.

Aceştia sunt, în opinia anchetatorilor de la Corpul de Control, angajaţii asupra cărora planează suspiciunea că ar fi făcut achiziţii păguboase pentru unitate. Verificările s-au făcut în doar două săptămâni. Verificările se referă la cinci achiziţii şi contracte încheiate de Academia de Poliţie în perioada 2003-2005 – pentru echipamente, alimente, animale, materiale de construcţii dar şi căratul pământului de la construcţiile ridicate…operaţiune care a costat nu mai puţin de şase miliarde de lei vechi.

Raportul iniţial, făcut tot de Corpul de Control al MAI, vorbeşte despre de trei ori mai mulţi angajaţi cu funcţii de răspundere, în frunte cu şeful unităţii, rectorul Costică Voicu. Prima anchetă a durat cinci luni, iar concluziile sunt unele penale, altele administrative. Cea de a doua cercetare, care a fost făcută în aproximativ două săptămâni, are concluziile cele mai blânde posibil. Nimeni nu mai este considerat responsabil penal pentru ceea ce s-a întâmplat. Mai mult, şeful biroului financiar, şeful biroului alimente, al biroului echipament, medicul veterinar, consilierul juridic şi contabilul şef nu mai sunt pe lista celor care se fac vinovaţi de achiziţii păguboase.

Rectorul Costică Voicu susţine că a contestat prima verificare şi a argumentat cu acte că nu s-a făcut nicio neregulă. De aceea, rectorul consideră normal ca cea de a doua anchetă să-i fie favorabilă. Întrebaţi de Realitatea TV care raport este greşit, primul sau al doilea, resprezentanţii Direcţiei de Relaţii Publice a MAI au promis că vor da un răspuns în cel mai scurt timp.

 

Cum se face că Dragomirescu Tudorel se implică și în afaceri mai ales în zona firmelor de protecție și pază.Sursele noastre ne-au relatat că se pare că una dintre firmele pe care le controlează este EVOLUTION SECURITY.

”LEGĂTURI BOLNĂVICIOASE”

  Se pare că domnul comisar șef(r) Dragomirescu Tudorel este bun prieten și fost coleg de Școală Militară cu un alt personaj, ex colonelul SRI Dumitrache Gheorghe condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție.

Aveți mai jos mai multe detalii din presă legat de acest dosar

REALITATEA.NET
ACTUAL
JUSTIŢIE
Ofiţerii SRI Soare şi Dumitrache – CONDAMNAŢI la TREI ANI de detenţie cu suspendare
PUBLICAT
Marţi, 31 Ianuarie 2012 14:43
ACTUALIZAT
Marţi, 31 Ianuarie 2012 14:43
SURSA
Mediafax
Generalul (r) SRI Ovidiu Soare şi colonelul (r) SRI Gheorghe Dumitrache au fost condamnaţi, marţi, de instanţa supremă, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie, în timp ce Emil „Cico” Dumitrescu, fost consilier prezidenţial, a fost achitat.

Citeşte totul despre:
Gheorghe Dumitrache

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat pe Ovidiu Soare la două pedepse de câte trei ani închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi pentru luare de mită. Acesta a mai fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru complicitate la folosirea cu rea credinţă a bunurilor unei societăţi, la şase luni pentru fals sub semnătură privată şi la doi ani şi şase luni pentru fapta de transmitere de informaţii nedestinate publicităţii.
Instanţa a decis ca Soare să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, dispunând totodată suspendarea executării acesteia cu un termen de încercare de 8 ani de zile.

În cazul lui Gheorghe Dumitrache, instanţa a stabilit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru şapte fapte de trafic de influenţă şi doi ani de închisoare pentru dare de mită. Judecătorii au decis ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, dispunând şi în cazul acestuia suspendarea executării pedepsei pentru un termen de încercare de 8 ani.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi Alexandru Tudor Georgescu, asociat la SC Midocar SRL Bucureşti, perioada de încercare în cazul acestuia fiind stabilită la trei ani de zile. Judecătorii au decis achitarea fostului consilier prezidenţial Emil „Cico” Dumitrescu în baza art. 10 lit. d) din Codul de procedură penală care prevede că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.
Instanţa supremă a mai decis confiscarea sumelor de 5.000, 4.500 şi 52.575,28 de lei noi în vreme ce de la Gheorghe Dumitrache a dispus confiscarea sumei de 78.349,47 lei. Instanţa a menţinut sechestrul asigurător pus de procurori pe un imobil din Ploieşti pe numele lui Constantin Sever Pol, precum şi pe un imobil din comuna Călineşti aparţinându-i lui Ovidiu Soare.

În cazul lui Gheorghe Dumitrache, judecătorii de la instanţa supremă au decis restituirea unei haine de blană ridicată în 20 iunie 2006 în timpul percheziţiilor de la acea vreme. Ofiţerii Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache au mai fost obligaţi fiecare la plata a 11.000 de lei cheltuieli judiciare în vreme ce Alexandru Tudor Georgescu la plata a 5.000 de lei cheltuieli judiciare.
Decizia în acest caz nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, context în care dosarul va fi trimis instanţei superioare, respectiv la Completul de 5 judecători de la instanţa supremă.

Generalul maior (r) Ovidiu Soare, fost şef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică, din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), a fost acuzat de luare de mită, instigare neurmată de executare la infracţiunea de înşelăciune, instigare la infracţiunea de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii, într-un scop contrar intereselor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, omisiunea sesizării organelor judiciare, privind siguranţa naţională a României, în varianta normativă, transmiterea de informaţii cu caracter secret ori confidenţial, prin orice mijloace, în afara cadrului legal.
Colonelul (r) Gheorghe Dumitrache, fost şef Sector „A” din cadrul Secţiei de Informaţii Prahova din cadrul SRI, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, dare de mită, încercarea de a determina mărturia mincinoasă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Alexandru Tudor Georgescu, asociat la SC Midocar SRL Bucureşti a fost acuzat de folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii într-un scop contrar intereselor societăţii.

În acest caz, Emil Dumitrescu, fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, a fost acuzat de trafic de influenţă.
Potrivit DNA, din probele administrate de procurori a rezultat că în perioada 1996-2002, Dumitrache a lucrat la Secţia de Informaţii a judeţului Prahova având funcţia de şef sector, fiind subordonat pe linie profesională generalului Ovidiu Soare, care a condus la nivelul structurii centrale din cadrul SRI Diviziunea A şi ulterior Inspectoratul pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică. Din anul 2002, colonelul Dumitrache a fost avansat la unitatea condusă de Ovidiu Soare, din Bucureşti, unde a lucrat până în anul 2005.

În perioada respectivă, între cei doi foşti ofiţeri SRI s-au stabilit relaţii care excedau cadrului deontologic şi profesional, fiind implicaţi în activităţi de traficare a influenţei, luare de mită etc., în sensul că pretindeau şi primeau de la mai mulţi oameni de afaceri sume importante de bani şi bunuri materiale în schimbul protecţiei acordate, atât în domeniul economic, cât şi în domeniul activităţii organelor judiciare, dar şi de justiţie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ofiterii-sri-soare-si-dumitrache-condamnati-la-trei-ani-de-detentie-cu-suspendare_909352.html#ixzz3FXAM22Xd

 

Foarte interesante aceste asocieri, pe care le-am numit : ”legături bolnăvicioase” ca și titlul unui film bun românesc.

După acest periplu prin această lume cu tot felul de ”legături” ne întoarcem la accidentul propriu zis.

Accidentul

  Cu toate că aproape nimeni din interiorul autoritățiilor nu au dat prea multe detalii și informații legate de acest caz, noi am obținut confirmarea privind implicarea autoturismului și a motocicletei într-un accident este dată de fotografiile de mai jos, în care se observă foarte clar numerele de înmatriculare atât ale motocicletei, B-333-VRT cât și ale autoturismului, marca Peugeot 407, B-57-RGT.

accident moto 111accident moto2

De peste 2(doi) ani o firmă încearcă să-și recupereze mașina implicată dar nimeni nu știe unde este!

  Mai mult decât atât, există o firmă care tot de doi ani de zile încercă să obțină informații și detalii legate de acest accident.Această firmă este proprietara autoturismului implicat în accident și a solicitat în nenumărate rânduri atât Poliției Ilfov cât și Brigăzii Poliției Rutiere București confirmarea faptului că mașina, ai căror proprietari sunt, a fost implicată în accidentul din data de 22 aug 2012 și cum poate intra în posesia ei.
Mai departe, urmează să prezentăm câteva răspunsuri, unele chiar incredibile, a mai multor instituții de poliție ale statului român, cu privire la implicarea acestui autoturism, marca Peugeot 407(B-57-RGT) în acest accident.Precizăm faptul că nici la ora actuală, autoturismul nu este în posesia firmei-proprietarul de drept și nici nu se știe unde este autoturismul.

poza 3

poza 11

poza 22

Cuvintele nu-și mai au rostul în a descrie sau a comentat aceste răspunsuri ale organelor statului.

Din documentele prezentate mai sus se observă, foarte ușor, faptul că există o inadvertență între raspunsurile date de Poliția Ilfov și Inspectoratul General al Poliției Române-Direcția Rutieră privind implicarea/neimplicarea autoturismului Peugeot 407, B-57-RGT într-un accident.
Ghinionul, dacă pot spune așa, al acestor instituții sau angajaților care au dus la aceste suspiciuni legat de acest accident este faptul că firma-proprietarul de drept al autoturismului implicat în accident, peugeot 407(B-57-RGT) a încercat și incearcă să intre în posesia acestuia.

IML(Institutul de medicină legală) mână-n mână cu presupusul autor!?

  După producerea accidentului, conform surselor noastre, s-au făcut 2(două) expertize/contra expertize privind alcoolemia.După fiecare expertiză s-a redus gradul de alcoolemie, probabil se așteaptă să se ajungă la un nivel acceptabil pentru a putea fi încadrat la o pedeapsă convenabilă.

Se pare că există, nerecunoscute de nimeni, câteva metode clasice de a se întârzia, a mușamaliza sau chiar de a scăpa pe cineva dintr-un dosar privind un accident de circulație, mai ales cele cu victime.Înainte de a se acționa se va face o analiză, se caută informații cu privire la victimele accidentului, din ce famile provine victima, ce probleme au, dacă se poate ajunge la familie ș.a.m.d.După care se vine cu variantele de a acționa.

Sunt 3 variante :

1) Dăcă victima provine dintr-o familie saracă se caută să le fie oferite sume de bani
2) Dacă nu se poate cu bani sunt amenințați
3) Cel mai dificil este cu victima care nu poate fi cumpărată sau amenințată și se trece la tergiversarea dosarului, de la expertize IML până la mărirea cât se poate a timpului de soluționare a cazului, care se poate întinde pe ani.

Considerăm că toate aceste suspiciuni trebuiesc cât mai repede clarificate și mai considerăm că este un concurs de împrejurări și de oameni din interiorul acestor structuri de poliție pentru a putea ține un asemenea dosar timp de doi ani și ceva.

Facem un apel public către Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea să se autosesizeze și să declanșeze o verificare pe acest subiect, pentru a nu se extinde aceste boli ale sistemului(a combinațiilor, mușamalizări sau întârzieri voite pe unele dosare).
Asemena oameni pătează imaginea unei instutuții, de altfel respectate în statul român.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare